Proteinbarer

En proteinbar giver dig et hurtigt og nemt ekstra tilskud af ernæring i forbindelse med træning, eller når du spiser den som et mellemmåltid. Disse barer fås i mange forskellige udførelser og passer til de fleste situationer.

Hvad er proteinbarer?

Blandt de forskellige typer barer er proteinbaren den mest almindelige og den, mange ganske enkelt forbinder med barer. En proteinbar er en bar med en større mængde protein – ofte valleprotein eller en blanding af mælkeproteiner. Det gør den velegnet både som et mellemmåltid og som nem mad i forbindelse med træning.

Mange proteinbarer indeholder også sojaprotein og nødder. Det skal du være opmærksom på, hvis du har nogen form for allergi.

Fordele ved proteinbarer

Som med alle typer barer er fordelen ved proteinbarer, at de er meget praktiske. Eftersom der er mange forskellige slags proteinbarer, handler det først og fremmest om, hvad der passer til dig og din livsstil. Visse proteinbarer passer bedst i forbindelse med motion, mens andre kan spises som et mellemmåltid eller endda som en måltidserstatning.

Er du på farten eller deltager i en begivenhed eller måske et daglangt sportsevent, er en proteinbar eller to en god snack.

Og hvis du får lyst til at tygge på noget, er proteinbarer altid et bedre alternativ til slik!

Det skal du tænke på, når du vælger proteinbar

For at en proteinbar kan spises, skal den indeholde en vis mængde fugt. Ellers ville det være som at bide i en mursten – eller den ville blive pulveriseret. Det betyder, at det samlede næringsindhold i en proteinbar sjældent er højere end 75 g pr. 100 g. Der er producenter, der deklarerer næringsindholdet efter mængden af tørstof, som om det var et proteinpulver, og dermed indeholder 92-95 g næring pr. 100 g. Således kan de eksempelvis påstå, at der er 44 g protein pr. 100 g, når der rent faktisk er 33 g protein pr. 100 g. Det skal du huske, når du læser indholdsdeklarationen.

Vær også opmærksom på, at det er svært at smagsætte proteinbarer. Hvis man fjerner en større mængde af det sukker, fedt og salt samt de smagsstoffer, man finder i slik, bliver det naturligvis sværere at konkurrere med både smag og konsistens. Hvis en lidt mere luksuriøs proteinbar smager af slik, er det sandsynligvis slik med lidt tilsat protein.

Et godt pejlemærke at gå efter er, at proteinindholdet bør være mindst 50 procent, men gerne så tæt på kulhydratindholdet som muligt (er det mindre, er det snarere en energibar end en proteinbar). En rigtig sund proteinbar indeholder mere protein end kulhydrater.

En forholdsvis ny tendens er proteinbarer med nødder, mandelsmør, rosiner, frø og lignende ingredienser, der gør det lidt nemmere at smagsætte en proteinbar, samtidig med at det giver en lidt bedre konsistens. Samtidig bliver de lidt sundere. Disse barer har ofte et højere fedtindhold, og man skal da være opmærksom på, at holdbarheden afkortes, eftersom fedt lettere oxiderer (bliver harsk). Det er endnu vigtigere, at disse barer opbevares køligt og gerne mørkt.

Opsummering

Proteinbarer passer til de fleste situationer, uanset om du er på udkig efter noget til træningen eller til et mellemmåltid, når du er på diæt. Disse barer er desuden et bedre alternativ, når trangen til søde sager melder sig. 

-40%
Body Science
9.- Ordrepris: 15.-
-45%
99.- Ordrepris: 179.-
Body Science
13.-
-24%
Body Science
119.- Ordrepris: 156.-
TOP­SÆLLERT
Body Science
15.-
Body Science
179.-
Nyhed
20.-
-17%
199.- Ordrepris: 240.-
15% Rabat